VI STREJKADE - FLOPPFÖRBUBUNDET!

Århundrades flopp av "Floppförbundet". Att en kongress med så stor majoritet kan tacka ja till ett bud som är 123 kr bättre än det första budet som kom för 6 veckor sedan förvånar, men ändå inte! Vi vek ner oss på nytt. Samtidigt kan man konstatera att vi måste jobba långsiktigt och inte få upp lönerna i en enda lönerörelse. Klart att vi inte kan sänka sjukvårdens budget genom att kräva stora lönepåslag på en gång .... men det svider ändå att konstatera att vi har ett fackförbund som inte vågar stå för det som vi kämpar för. Medlarnas bud var ju inte ens i närheten av kraven. Vårdstrejken har kostat FF (Floppförbundet) 110 miljoner kr. Arbetsgivarna har sparat 11 miljoner om dan. Vilka är vinnarna?

_________________

*Daniel Alnervik*

VI DRAR TILL KÖPENHAMN!

.... Väderflickan på TV berättade just att det dom närmaste dagarna kommer bli ett sällan skådat högtryck för att vara i Maj månad. Detta kunde knappast kommit lämpligare än nu eftersom Akutkliniken på Ryhov åker på en kombinerad arbetsresa och nöjestripp till Köpenhamn i morgon bitti! Jag ser verkligen fram emot att lapa sol på en uteservering i Nyhavn. Jag har suttit med i resegruppen och planerat den här resan sedan tidigt i vintras och nu är vi äntligen där. En rapport kommer givetvis under fredagen ... tills dess ....Take care!

image64

IDROTT UTAN NERV ÄR SOM MAT UTAN KRYDDA!

Någon som såg Sverige - Slovenien på TV 3 i kväll? Kan inte låta bli att säga att träningslandskamper är bland det tråkigaste jag vet. Det gäller ju absolut ingenting, även om Claes Runheim & co vill få oss att tro att det är så otroligt mycket som står på spel! Jag som egentligen är mer av en hockeyfantast tycker precis likadant om Tre kronors trista försäsongsturneringar ... Om idrotten tappar sin nerv, är det inte längre underhållning, då e det bara trist och ett fullständigt onödigt tidsfördriv!  I bland har det pratats om att stänga serier, se till att dom bästa lagen inte kan trilla ur osv. Vad händer då? Jo då tappar idrotten bort nerven ... då är det inte längre idrott utan helt smaklöst!

Annat blir det om 2 veckor ... då börjar EM, då smakar idrotten!

ps. Jag har full förståelse för att laget behöver träna, men låt oss slippa se eländet! ds.

_________________

*Daniel Alnervik*

image63

TILL MOR!

dikt till mor på mors dag


En mor finns med från början
som källan till ditt liv
med kärleksfulla blickar
hon följer varje kliv

sen livets första måltid
har hon låtit dig att smaka
hon ger dig av sin omsorg
utan krav att få tillbaka.

hon tas så lätt förgiven
som lindring av besvär
och sällan blir hon tackad
och sedd för den hon är.

i livets alla skeden
förblir hon dock densamma 
min alldeles unika
älskade och egna mamma

Älskar dig Mamma!



_________________

*Daniel Alnervik*


ATT FÖLJA ARBETSTIDSLAGEN! (ATL)

Som en god vän och bloggläsare uttryckte det tidigare i dag. Sverige är ett mycket noggrant land!
Kommer nästan direkt att tänka på Sveriges kommun och Landstingsanställdas kamp för att försöka eftersträva ATL när man går på ett sk "sjukhusschema". Ännu värre blir det om man har ett sk. "tvättstugeschema" och ska försöka lägga sina tider själv. Vi ägnar timmar åt att se till att veckovila och dygnsvila följs.
Inom transportsektorn tvingas chaufförer stanna och övernatta bara några mil i från hemmet för att inte åka dit i kontroller.
Som ni vet är det EU som kommit med denna lag. Inom EU finns länder som Portugal, Italien, Spanien, Bulgarien, Polen osv. En liten fråga till er som läser är: Vad tror ni? Stannar en Portugisisk eller Bulgarisk lastbilschaufför 3 mil från hemmet bara för att ATL slår in? Slutar en Polsk byggfirma att snickra i samma sekund som ATL´s stora klocka ringer för dagen?

Mitt svar är NEJ! Det skiter dom fullständigt i!

SVERIGE ÄE ETT MYCKET NOGGRANNT LAND! ( ibland är det nog att föredra tots allt ;))

image60


_____________________

*Daniel Alnervik*


EN STUNDS OLYCKA - Flera veckor av byråkrati!

Talade med polisen i dag. Dom ringde angående min olycka, ville höra min version! Jag fick också veta att bilisten som gjorde en U-sväng, körde en bil med körförbud samt avek från olycksplatsen ansågs skyldig till olyckan! Det känns ju alltid skönt att få skylla på nån annan ... eller hur!

Nu till själva saken! Polismannen sa att i mitt fall handlade det om att vara på precis fel plats, vid precis fel ögonblick! Hörde ni? Ordet ögonblick! Jag tänkte uppehålla mig en stund kring detta lilla ord och jämföra det med den byråkrati som man måste genomgå efter just detta lilla ögonblick! Låt säga att själva kraschen tar någon sekund. När du sedan återvänder hem till din trygga boning efter en viss tid på sjukhus börjar nästa trauma, nämligen pappersexercis och telefonterror! Du ska ringa alla dina försäkringsbolag och anmäla skadan, du ska tillsammans med chefen fylla i massa blanketter för att om möjligt få ut lite ersättning från ditt arbete, Polisen ska ha in en rapport. 2 dagar senare dimper det ner en massa blanketter i brevlådan som du grundligt ska fylla i för att om möjligt få ut den ersättning som du är värd, Inte nog med detta. När försäkringsbolagen har fått in dina blanketter vill dom ändå höra din version på telefon, en gång till. Sen ska det skickas besiktningsman för att kolla mc´n, du ska skicka in dina trasiga kläder på värdering, Nästa dag ringer personskadeavdelningen och vill att du ska skicka in journalkopior från sjukhuset, dom vill också höra din version (en gång till ... puh). Och så här fortsätter det!!

Snacka om motpol!

Olyckan var ett ögonblicksverk ... resten en evighet!

Min slutsats lyder:

"Jag vill inte krocka igen" (konstigt va!!?)

__________________

*Daniel Alnervik*

image59


CHAMPIONS LEAGUE - Vilken final!

Vi som älskar idrott, vi som uppskattar allt vad spekulationer innan match, analyser under match och framförallt det meningslösa analyseradet efter match heter har i kväll fått vårt lystmäte, nämligen CHL finalen från Moskva! Jag vill understryka att jag definitivt inte har sympatier för något av lagen, vilket är ganska skönt i en sån här fantastiskt välregisserad föreställning. Men det spelar ingen roll när idrotten visar upp sig med all den dramatik som utspelade sig i kväll. Återigen fick vi se dom stora kontrasterna mellan glädje och besvikelse och jag fick direkt vibbar tillbaka till årets sm-final där Sir Alex hette Kenta Johansson, Ferdinad hette Johan Davidsson. På besvikelsens sida fanns Terry som som då hette Tony Mårtensson. Idrotten är härlig, idrotten är grym ...Men Gud så vackert!

Jag vet, det är bara idrott, men jag kan inte låta bli att ryckas med i denna ädla konst!

__________________

*Daniel Alnervik*

image58                   image57   

HJÄRTSTARTARE - FRAMTIDENS MELODI!

I dag har vi i Handelsbolaget Hjärtsäkra Företag genomfört vår första utbildning i hjärtlungräddning med hjärtstartare (defibrillator). Det är ett företag i Mullsjö som har valt att gå i frontlinjen och köpt en alldeles egen apparat! En studie på grisar visar att om alla personer med hjärtstopp skulle få en elektrisk strömstöt inom 3 minuter skulle vi få i gång 75 % av alla drabbade. I dag räddar vi i Jönköpings län c:a 8 % av alla hjärtstopp och det är en bra siffra mätt med dagens mått. Vilken fantastisk möjlighet att bättra på statistiken! Från 8 - 75 % - WOW!

Som proffessionell livräddare (smaka på den :) ) känns det här som ett stort steg för mänskligheten, men också ett stort steg för människan. Vi har en lång väg att vandra innan visionen som vi delar med Cardiologföreningen är uppfylld, nämligen att få ut defibrillatorer i samhället så att vi kan rädda, om inte 75 %, så i allafall betydligt fler till livet!

Härligt att få vara en del av framtiden!

_______________

*Daniel Alnervik*

image56

VÅRDSTREJKEN!

Det börjar brinna i knutarna för både politiker och sjuksköterskor! Snart står vi vid brytpunkten för vad "Svensson" tolererar vad gäller köer, inställda operationer, extra resor till andra sjukhus / vårdcentraler osv.
Nu handlar det mer än någonsin om att vara uthållig för Vårdförbundet! Jag vet att det är många med mig som uttryckt att: "Om facket ger sig den här gången också så lämnar jag facket". Jag tror att hela förbundet känner till detta hot om massflykt och inte vågar annat än att hålla ut tills Sveriges kommuner och landsting kapitulerar.

Hoppas att jag har rätt!

Vad är det då vi bråkar om? Jo en skälig lön för flera års högskolestudier med studielån och så förstås det viktigaste av allt, vilket ansvar vi har för våra patienter! Det måste löna sig att "hålla en annans liv i sina händer"

Håll ut!

image55

______________________

*Daniel Alnervik*

NY DESIGN!

Äntligen har jag fått lite tid över för sånt som normalt klassas som slöseri med tid. Att designa en blogg faller definitivt in under den kategorin .....

Nu är den nya designen i allafall i bruk, kul var det oxå!

Slösa lite tid du oxå ... det är livskvalitet på sitt sätt!

_______________

*Daniel Alnervik*

TYSTNADEN !

När jag sitter här vid datorn slår det mig att det just nu är precis tyst i hemmets lugna vrå! Barnen är i skolan / dagis, hustrun jobbar och jag är sjukskriven. Tanken slår mig, hur ofta har vi det så här? Hur ofta i ditt liv är det precis tyst? Dagens samhälle är väldigt sällan tyst!

Det finns förresten ett ställe som jag längtar till, där tystnaden är total, Fjällen! I sommar är det åter dags att snöra på sig kängorna och ge sig ut i den tysta, mäktiga fjällnaturen - då ska Alnervik hämta kraft, ladda batterierna och njuta av att det är tyst!

image44

Jag, Pappa, Rune och Pär vid Middalsbudalen 2006  Fotograf: Marcus Grahnat

ONT ONT ONT

...... Ett litet meddelande från mr. Ribb

Jag har hört det många gånger, revben kan göra ont .... särskilt efter några dagar!
Än så länge är det inte så farligt, men efter morgonens anfall av rethosta, vill jag bara stämma in i Lena PH´s bevingade ord

... det gör ont!

image43

Mycket att va tacksam för!

Tänk vad rätt man kan ha i bland. Jag som skrivit i flera inlägg att vi bör njuta av stunden/dagen och skapa minnen den tid man har......

I går morse kl 07.37 kunde min tillvaro förändrats drastiskt då jag plötsligt hade en bil tvärs över gatan framför mig där jag var mitt i en omkörning på väg 195 i riktning mot Jönköping. Jag hade påbörjat en omkörning med min motorcykel, av ett antal bilar. Plötsligt får en av förarna i bilkön för sig att han ska vända runt på vägen, det fanns inga mötande bilar så han bara körde rätt ut, trots att han låg mitt i en bilkö. Han hade inte ens tagit sig ut till mittlinjen på vägen utan plötsligt, utan förvarning, blinkar han och kör vänster samtidigt. Där kom jag .....
Jag tvärnitade, fick ner motorcykeln på backen och gled mot bilen.
Som tur var hann jag få ner hastigheten så pass att när motorcykeln, och sen jag, for in i bilen hade jag kanske inte mer än 30-40 km/h. Framgaffeln på motorcykeln gick av, kåporna sprack, liksom kylaren. Jag däremot klarade mig undan med 2 revbensfrakturer (sprickor) och en mörbultad kropp. Inte särskilt kul att bli hämtad och undersökt av sina egna kollegor på ambulansen, ej heller att ligga på traumarummet på akuten där man är känd av samtlig personal. Med facit i hand har jag ändå haft en enorm tur ...... eller som man också kan tänka .... jag fick en stund till på mig att skapa minnen som blir mitt liv!

Mannen som gjorde U-svängen smet i från platsen står att läsa i dagens tidning, förmodligen chockad över att ett litet misstag kan bli så avgörande. Polisen fick fatt på honom och jag talade personligen med hans mamma i går, talade om för henne att det inte finns någon anledning att vara arg eller anklagande mot mannen, saker och ting händer, i bland brister vi människor i uppmärksamhet, vi får bara försöka minimera våra misstag, men vi kan aldrig helt eliminera dem. Jag tror att han sov sämre än vad jag gjorde i natt, det är ett tillräckligt ok att bära.

Ni som undrar:

Kommer Alnervik köra motorcykel igen?

Javisst kommer jag göra det!
..... om inte kan man lika gärna sätta sig inne i ett låst rum, där farorna är utelåsta, men då dör herr Alnervik av tristess, åtminstone invärtes. Och jag får heller ingen chans att skapa minnen som, just det, blir mitt liv!


image42

Pärlan är sönderslagen, men herr Alnervik är hel ..... tacksamhet är ett bra ord!



Kan sommaren stanna hela sommaren?

Frågan som just nu figurerar i alla svenskars huvuden är huruvida vädret kommer att hålla sig på högtryckssidan under resten av sommarmånaderna eller inte! Jag tycker att utvecklingen är skrämmande lik 2007. Den stora skillnaden är dock att det då var April månad som liknade svensk högsommar. Med andra ord kan man ana en viss förskjutning av värmen vilket borde innebära att "regnandet" inte bör inledas förrän i Mitten på Juli, ungefär lagom till att jag inleder min semester.  Rent mentalt är det läge att ställa in sig på detta då jag under hösten 2007 gick ända in i november med känslan att "snart kommer nog solen och värmen"!

Som tur är är det ingen som vet vad som kommer att hända.....

Njut varje dag!

image41

En förmiddag fylld av livskvallitet


... Vad kan vara bättre än att packa frukosten i ryggan, rulla ut hojjen, på med solglasögonen och gasa i väg längs torra, slingriga vägar?...

image39

Efter ett dygns tjänstgöring i Habo kom jag för ovanlighetens skull hem utvilad efter en natt med c:a 6 timmars sömn. Visst, kanske hade jag behövt ytterligare någon timmes sömn, men min erfarenhet säger mig att sömn under våren är tämligen överreklamerat och bör ses som slöseri med tiden ...  Sömn är förövrigt något som kommer långt ner på min prioriteringslista!

12 mil rullade jag längs slingriga landsvägar. Våren hade brett ut sig rejält på bara några få dagar. En enorm grönska och glittrande sjöar gjorde min tur till en ren njutning. Såsmåningom hamnade jag på toppstationen på Mullsjö Alpin. Vilken fantastisk utsikt man har där i från. Klara dagar som i dag skymtar man konturerna av Omberg, kanske 10-15 mil bort. Fantastiskt!

Efter en promenad ner i backen satte jag mig mot en liftstolpe för att andas in lite livskvallitet. Frukosten serverades och jag konstaterade att livet förmodligen inte bir bättre än vad man gör det till. Jag tror att varje litet ögonblick bör fångas och det är något som jag hela tiden strävar efter att uppfylla.

image38

Efter en härlig tur hem från Mullsjö landade jag på Apelvägen igen för att omedelbart hämta hem mina 3 barn från Skola/Dagis. Snacka om att slängas in i vardagen ... men vad händer? MIn yngste son skiner upp som en sol, levererar en kram och en blöt puss som får ett ösregn att verka fånigt, och där står jag, leende och njuter till fullo av det lilla ögonblicket.

Fånga varje stund som fångas kan ...då får du oxå uppleva livet från den ljusa sidan!

image40


HV71´s Guldbankett i bilder!

Jag hade den stora förmånen att få delta på årets Guldbankett i Kinnarps Arena! Detta därför att jag ju jobbar med sjukvården i och kring HV71´s arrangemang! Här har jag samlat många glada minnen! Klicka på bilderna för att göra dem större!

 

 






Vi hade i allafall sjukt kul! Underhållning av bla: Amy Diamond, Idol OLA och ett alldeles ruskigt bra coverband. Festligheterna fortsatte sedan på Karlssons! Hoppas att få återuppleva detta under 2009!

HV 71 goin for gold!

Nu skriver vi inte mer om HV förrän till hösten .......

Livet är skört ...passa på och njut!

Att livet kan vara minst sagt varierande har man ju vetat ett tag ... Härliga dagar varvas med dagar då ljuset knappt kan tränga i genom den mur man byggt upp. I dag blev jag smärtsamt påmind om hur livet kan förändras över en natt! Kl. 07.59 gick larmet på Habo brandstation, dit jag är förpassad hela dygnet! Vi skulle åka till Bankeryd på ett hjärtstopp. Hjärtstopp i sig är ju inte precis udda, men att den drabbade är 31 år, har fru och en liten bebis på 5 månader hör tack och lov till ovanligheterna. Mannens liv gick inte att rädda och kvar i livet stod en uppriven, chockad, ledsen och förvirrad hustru som inte visste varken ut eller in. Det totala mörkret hade sänkt sig fast ljuset hade spirat bara några få timmar tidigare..... Ännu en gång har livets hårda skola lärt oss ödmjukhet, och eftertanke...

Kontentan av mitt eget liv har lärt mig att det handlar om att leva i nuet, att ta vara på den tid man har. Under ganska många år gick jag omkring och oroade mig för framtiden, funderade över vad som skulle komma att skälpa mitt till synes ganska sköna liv. Den oron gjorde att man inte njöt de dagar som var bra. Nu när jag är en mogen 35 åring kan jag konstatera att jag släppt dessa fullständigt meningslösa tankar om vad som kommer att hända mig och min familj. Jag lever i nuet, fångar dagen, livet blir så mycket enklare då... Direkt efter dagens hjärtstopp åkte jag och min kollega till bageriet och köpte varsin Västkustbaguette .... Vi bestämde oss för att inte avstå från det som gör livet värt att leva ... Vi tänkte kort att, vem vet om vi lever om 60 minuter ....... Vore det inte i såfall en alldeles strålande ide att få avsluta med en riktigt fet baguette ....

Lev livet ..... Du lever bara en gång ...... De minnen du skapar blir ditt liv!

image15