Äntligen!

image13

Kämpa på, Håååvee blåå, för mot segern ska vi gå!!

..... Håååvee blåå, vårat lag ..... vi ska kämpa, gå mot segern........

5 timmar kvar sen är årets säsong över ....eller? Jag tror att HV knyter näven i byxan, likt i onsdags inför 2a perioden. Linköping har negativa vibbar i kväll. Dom minns tydligt hur Svartvadet, Salomonsson och Sundström neutraliserade dem i den 6e matchen förra året. Visserligen borde detta vara tändvätska, men jag tror det tvärtom hämmar och skrämmer cluben som måste vinna i kväll. Om HV står emot i första perioden kommer dom sedan ha stora möjligheter att mala ner LHC som uppvisat stora trötthetstecken i slutet av samtliga matcher utom möjligen final 2. Detta är mitt matchtips: LHC-HV71 2-4 (0-0, 1-2, 1-2)

Goin for gold!

image12

Kommentarer överflödiga!

Säger bara 5 mål på 8 minuter ........ HV tar guld igen!

image11

Kvitterat - Nu går vi mot GULD!

I går kväll visade HV 71 varför man vann serien överlägset. Man tryckte notoriskt ner dom tydligt tröttkörda och skadeskjutna  LHC - spelarna i egen zon. Liv överglänste Stana, HV´s förstafemma utklassade Mårtensson & co. Säga vad man vill, men spelar HV hockey som dom gjorde i går är det godnatt LHC redan på fredag. Den största faran på den allt mer Guldskimmrande HV himlen stavas - ÖVERMOD! Ett ord som Linköpingsspelarna säkerligen anammade efter final 2 och som nu straffat sig! Jag tror iof att inte ens övermod kommer fälla ett HV som äntligen visar upp samma form som dom tidvis hade i höstas! Nej, nu tror hela Sverige på SM-Guld till "laget som aldrig förlorar en SM-final"
Wennerholm hade nog rätt när han i sin krönika påtalade att det som kommer fälla LHC är allt det Jönköpingsblod som finns i HV-spelarna. Man spelar helt enkelt mer för Klubbmärket och publiken än för sig själva. Inget annat lag i Sverige har så många "hemmaspelare" som HV71!
I morgon kl 19.00 befinner jag mig i Arenan för att få åtnjuta hur HV på nytt maler ner LHC!

FORZA HV

image10

Kniven på strupenteorin höll ...!

Hemmaplansfördelen är åter HV´s! Detta efter en klart godkänd bortamatch av Hjältarna! Att vinna borta mot ett formtoppat Linköping, i en match som betyder vinna eller försvinna, tyder på en moral och en vilja att vinna guldet som är enorm. Mardrömsstarten till trots (mål till LHC efter17! sekunder). Måste erkänna att jag kände mig rejält missmodig när LHC kvitterade till 3-3 i sista perren och när Melin och Tuppen dessutom drar på sig 2 helt horribla utvisningar i slutskedet höll tom en optimist som jag på att tappa konceptet. Nu lyfter vi på hatten för laget som inte gav upp och ser med tillförsikt fram emot nästa match!

FORZA HV!

image9

Kniven på strupen!

Så har då HV skaffat sig en rejält jobbig uppförsbacke! 0-2 i matcher känns givetvis som en riktigt tung inledning, men skam den som ger sig. Av gammal hävd har HV alltid behövt kniven på strupen för att prestera. På den tiden då HV var ett riktigt lindansarlag var det just jämnheten som saknades. Men när det drog i hop sig till måstematcher så lyckades nästan alltid gänget från Jönköping av att kliva fram. Minns särskilt säsongen 1992-93 när HV, Frölunda och Rögle slogs i sista omgången om att undvika kvalspel. HV var piskat att vinna i Scandinavium i sista omgången innan jul (det var ju kval efter jul på den tiden). Rögle vann sin match i Ängelholm och HV71 lyckades vinna med 4-3 borta mot Frölunda efter att "Kessler" Eriksson avgjort med sitt 4-3 mål. I matchen gjorde även Patrik Ross 2 mål. Frölunda förpassades till Kvalserien. Jag var på plats i Göteborg under matchen och känslan innan den samma var precis som i dag ..."Det är nog kört". Därför tror och hoppas jag att vi i kväll får se ett HV71 med kniven på strupen som presterar sin bästa och mest uppoffrande hockey på flera år. Inget tyder på detta, just därför tror jag att HV överraskar alla experter i kväll och vinner måstematchen och tar tillbaka hemmaplansfördelen till Jönköping! image8


Måste bara lyfta på hatten för ovan nämnda Rögle som efter 10 år i Allsvenskan är tillbaka i hockeyns finrum!
Stort hockeyhjärta som minner om svunna tider då hockeyn handlade om att stolt agera för klubbmärket på bröstet.


image7

Kvällens SM-final, match 2(7)

Om 3 timmar smäller det!
E4-finalen rullar vidare mot nya höjder och i kväll Är det Kinnarps Arena som gäller, HV 71´s borg och fäste! HV har den här säsongen spelat strålande i sin egen hemmahall och jag ser inget som tyder på att det blir någon skillnad i kväll heller. Rapporten från folk runt laget vittnar om att HV spelarna återigen vägrat hälsa på folk under dagen .... dom stirrar rakt fram och ser nästan ut som frustande tjurar i KA´s korridorer. Alla i laget vet vad som gäller och nu kommer slutspelets 7 raka hemmaseger! Jag har i flera forum senaste veckorna rapporterat om HV71´s svårigheter att spela bra efter uppehåll. Tack och lov så börjar man ju numer borta som bäst placerat lag i seriesammanhang. Många ser det som en fördel för det sämre laget, men i HV´s fall ser jag det som positivt då det annars hade kunnat bli en hemmaförlust i den första matchen efter varje uppehåll, och det hade varit rent av förödande för HV´s möjligheter att spela hem guldhjälmarna. Jag tippar alltjämt 4-2 i matcher till HV71 och det innebär att vi kommer få se HV tysta publiken i Cloetta Center fredagen den 18 April runt 22 tiden!

FORZA HV71

image6

E4:an i riktning mot Jönköping!


16 mil på slingrande vägar, MC-säsongen är här.

I skrivande stund är det minus 1 grad ute och jag ser genom köksfönstret att bilrutan är täckt av frost! Tidigare i dag var det dock hela 4 grader varmt och strålande sol vilket gjorde att jag inte kunde motstå frestelsen att ta fram min nyinförskaffade pärla och ge mig ut i den kyliga vårluften. Ni som bott eller vistats runt Vättern så här års vet att den Kindbitande kyla som uppstår vid nordanvind enbart kan jämföras med ett blåsigt kalfjäll i Januari! På slingriga vägar tog jag mig mot okänd destination, och det är just detta som gör Mc åkandet till ett så stort nöje. Du vet aldrig vad som väntar dig runt nästa krön. Plötsligt står du där framför en vägskylt du aldrig sett förrut, och den vägen, som ser inbjudande ut från korsningen, bara måste undersökas! Dom första 10 milen avverkades utan minsta problem, men sen började kylan sakta men säkert tränga i genom mitt normalt så täta och varma allvädersställ. Dom sista 6 milen var således en mindre plåga, men vad gör väl det när man får åka motorcykel igen! Ingen ska dock komma att kalla mig bekväm...... Se upp Sommarsverige här kommer "Gula Faran"image5

Pärlan uppställd i Norra Unnaryd. Visst ser det fantastiskt ut?

Vårkänslor, Björkstammar och tussilago!

För att tala om nåt annat än hockey i dessa dagar vill jag bara understryka hur fantastiskt det är att få leva dessa dagar i April. I dag har jag varit i skogen och sågat ved till vintern. Vintern kändes extremt avlägsen då jag svingade mitt "svärd" längs björkstammarna i strålande vårsol. Dofterna av nysågat spån, lervälling och bensin fick mig i kombination med vårvärme att leverera ett vårskri av bästa märke. På väg mot bilen kantrades dikena av Tussilago och jag började sjunga på den extremt larviga oh fåniga låten Lilla Tussilago, lilla tussilu ...... Fånigt var ordet sa Bull!
På lördag hämtar jag som jag tidigare skrivit min nya "hoj". Tro mig, jag kommer leverera ett ännu högre vårski när jag far fram längs vårdammiga landsvägar. Tills dess ...... Take care!image4

SM-final, och helt plötsligt positiva vibbar!

Vilken fantastisk defensiv! Makalöst back och målvaktsspel fixade finalbiljetten i kväll. Det bästa av allt, nu har HV övat i 6 matcher på att få ner farten på extremt skridskostarka och målfarliga finnar. 6 matchers övning bör räcka för att kunna neutralisera även firma Weinhandl - Mårtensson. Det är min tes inför den stundande finalserien. Något säger mig också att vi fortfarande inte har sett HV71 anno 2008 göra sin bästa match för säsongen.
Sen har vi det här med finalserier. De 2 senaste säsongen har ju HV snubblat på mållinjen i 7e och avgörande semi. Därför känns det nu skönt att ha jagat bort det spöket! När det däremot handlar om SM-finaler så har man ju extremt positiva vibbar! 2 finaler - 2 guld ! Som Pelle G uttryckte det 2004, Vi vet inte hur det känns att förlora en finalserie! Jag tror och hoppas att Pelle G står där i mitten av April med en ny guldmedalj runt halsen, flinande och säger. HV71 förlorar aldrig en sm-final!
image3

HV 71, nerver och slutspelsskägg!

HV 71, nerver och slutspelsskägg!

I skrivande stund leder Hv71 sin semifinalserie med 3-2 i matcher, och denna vilodag i slutspelet kan man äntligen slappna av lite grand. I morgon torsdag spelas den 6:e semifinalen mellan HV 71 och  Timrå i Eon Arena i Timrå. Jag skulle bli väldigt förvånad om inte HV tar chansen att knäcka Medelpadingarna i deras hemmaborg. I finalen väntar Linköping som genom hela slutspelet har hållit en jämn och hög nivå. Ett LHC som förlorade finalen mot MoDo förra året. Revanchlusta är nog bara förnamnet. När det gäller HV så ser jag inte hur ett lag som vann serien med 15 poäng skulle kunna missa chansen att spela final. Timrå var ju hela 24 poäng efter i serien. HV 71 som snubblat på målsnöret när det gäller SM finaler 2 år i rad. 2006 vann ju Färjestad den 7:e och avgörande semifinalen med 3-2 efter att ha vänt på steken under matchens sista skälvande minut. Bittrare än så kan inte ett slut vara. Förra säsongen vann ju MoDo  som bekant semifinalen mot HV med 4-3 i matcher, efter att ha chockat HV i den 7:e matchen. Det är just detta Dejavu scenario som inte får upprepas i år igen. Därför tror jag hela laget kommer att sälja sig så dyrt i morgon kväll att inte ens självaste Bill Gates hade haft råd att ens titta åt HV laget . Men den som lever får se. HV har sumpat sina chanser förr.  

image2

I morse träffade jag en man med det prydligaste slutspelsskägg jag någonsin skådat. Han kom inrullandes på bår i akutmottagningens vänthall och fick självaste Usama att likna en fjortis med tonårsfjun. Det kan man kalla supporter. Han måste ha börjat odla redan 1965 för att  få till denna enorma buske.  

Våren är här och så fort detta nerv påfrestande slutspel är över ska jag njuta i fulla drag när jag drar fram genom den Svenska myllan på min nyinköpta Triumph Sprint RS 955. Tills dess - lev väl och kom i håg att "De minnen du skapar blir livet"!   Daniel   På bilden ser du min hockeytokiga 5 åring stoltsera i Stefan Liv pose .........