ÖSTERSJÖN - ÖSTSTATERNAS SOPTIPP!

Vi ser otäcka bilder på Östersjöns botten. Varje år tvingas vi bada i tjocka lager av giftalger. Att människan håller på med misshandel av vår vackra planet är bara att konstatera, men vad gör vi åt problemet? -  jag som gnäller över att hustrun beställt ett nytt fräscht sopkärl med sortering av kompost och brännbart. Jag har länge försökt att hålla klimathotet som just ett hot och inte en verklighet, men nu är det dags att öppna upp sinnena och ta åt sig av allt som skrivs i ämnet.
Jag måste ändå säga att jag är stolt över att vara Svensk. Vår regering och riksdag har väl utformade klimatmål och verkar ha tagit problemet på allvar, Problemet är dock att Sveriges befolkning uppgår till c:a 9 milj. invånare av Världens 4,5 miljrder invånare. Det finns länder som utformar klimatmål i klass med Sveriges, men så har vi våra "grannar" - Öststaterna!  Dessa länder är numera en del av EU och det kommer givetvis att påverka deras klimatmål, men länderna ligger också flera årtionden bakom när det gäller utveckling och medvetenhet i dessa frågor. Det vi ser publiceras i dagens Aftonbladet är skrämmande och borde publiceras  i vart enda medie i Baltikum, Ryssland och Polen. Att skriva EU regler är inte samma sak som att få folket att börja tänka självständigt i denna fråga.

Vi är alla medbrottslingar, det bör vi komma i håg!

Vi Svenskar, som kanske är Europas  främsta aktörer när det gäller miljön, lever i dag på Öststaternas bakgård, och bakgårdar har nog aldrig varit nån höjdare!

Shape up people!



___________________

*Daniel Alnervik*

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0