KONTROLLSAMHÄLLET ANFALLER!

I sin iver att få fast brottslingar och fuskare tar nu staten  ett stort kliv i, som jag ser det, farlig riktining. Jag vill lika gärna som någon annan ha ett samhälle där vi kan känna oss trygga, men att i ett sånt läge äventyra det som faktiskt kanske är den allra viktigaste ingrediensen i att känna trygghet, nämligen den personliga integriteten, känns fel - väldigt fel!
Bara vetskapen om att någon kan kontrollera dig som enskild människa gör att man känner sig begränsad, kontrollerad!

Sverige är ett land som fram tills nu har värnat om den enskilda människans integritet och värde. Jag tycker att det beslut som nu fattats är ett steg bort från demokrati, frihet och yttrandefrihet! Det är inte bara avlyssning utan också en väldig massa andra kontroller som hela tiden utförs för att ytterligare styra in medborgaren i det fack som staten bestämt!

En annan sak är att medierna i dag helt tappat respekten för en människa i kris. En människa som gjort bort sig utsätts i snabb takt för förföljelse och förtal. Långt innan en dom har fallit skriker medierna ut att den "hemska" personen är skyldig! Man letar upp gamla klasskamrater, vänner och ovänner som uttalar sig kränkande om "den skyldige". När sen en enig jury kallar den "skyldige" oskyldig hör vi aldrig media, vännerna eller ovännerna be om ursäkt.

Fram för respekt, integritet och frihet - Varning för kontroll som inte är nyanserad!

__________________

*Daniel Alnervik*

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0